Торта с шоколад, орехи и лешници

Интересна рецепта от американската кухня, в която блатът на тортата се приготвя без брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка
сокът от 1 портокал
1 с. л. натурално нишесте
1 ч. л. инстантно кафе
1 ч. л. ром (4-5 капки есенция ром)
6 ч. л. американски подсладител (3/4 ч. ч. захар)
80 г лешници
100 г натурален шоколад
100-120 г орехови ядки
1/2 кофичка кисело мляко
портокалови резени за декорация


Начин на приготвяне:
1
Торта с шоколад, орехи и лешници
Млякото се разбива заедно с подсладителя.
2
Торта с шоколад, орехи и лешници 2
Натуралният шоколад се разтопява и докато е топъл, в него се разтваря инстантното кафе.
3
Торта с шоколад, орехи и лешници 3
В сместа постепенно се сипва киселото мляко, като се разбърква. Ароматизира се с ром.
4
Торта с шоколад, орехи и лешници 4
Белтъците се разбиват с миксер на сняг.
5
Торта с шоколад, орехи и лешници 5
Ядките се смилат ситно и се сипват в купата с белтъците.
6
Торта с шоколад, орехи и лешници 6
Накрая се добавя шоколадовата смес и всичко се разбърква добре.
7
Торта с шоколад, орехи и лешници 7
Сместа се прехвърля в покрита с хартия за печене тава с диаметър 24-26 см. Блатът се пече около 45 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се охлажда.
8
Торта с шоколад, орехи и лешници 8
Портокаловият сок за глазурата се разбърква с нишестето и се загрява, докато се уплътни.
9
Торта с шоколад, орехи и лешници 9
Изстуденият блат се покрива с топлата глазура и се украсява с резени портокал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: