Вишни с шоколадова коричка

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г обезкостени вишни
20 г глюкоза
100 г шоколад
100 мл течна сметана
сокът от 1/2 портокал
1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
1 1/2 портокала
10 мл портокалов ликьор
разтопено масло за намазняване
2 листа точени кори
20 г масло


Начин на приготвяне:
1
Вишни с шоколадова коричка
Водата за мармалада се кипва и се сипва захарта.
2
Вишни с шоколадова коричка 2
Щом захарта се разтвори, се добавят нарязаните портокали, разбърква се и къкри 10 минути.
3
Вишни с шоколадова коричка 3
Наливат се портокаловият ликьор и сокът от 1/2 портокал, мармаладът се разбърква и се оставя да се охлади.
4
Вишни с шоколадова коричка 4
Сметаната за шоколадовия ганаш се кипва и към нея се добавят маслото и шоколадът.
5
Вишни с шоколадова коричка 5
Сместа къкри 5 минути и се налива глюкозата. Разбърква се, оттегля се от котлона и се оставя да се охлади.
6
Вишни с шоколадова коричка 6
Точените кори се нарязват на лентички с дължина 10 см и ширина 4 см и две по две се поставят кръстообразно. Краищата и центърът на получените форми се намазват с разтопено масло.
7
Вишни с шоколадова коричка 7
В центъра на корите се сипва по малко от шоколадовия ганаш, слага се по една вишна и се завиват като пакетчета. Подреждат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат около 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сервират се с охладения портокалов мармалад.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: