Сладкиш "Агнеси"

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
150-160 г масло
2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. брашно
1-2 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш
Ореховите ядки се слагат в блендер и се нарязват надребно.
2
Сладкиш
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер.
3
Сладкиш
Щом белтъците станат на пяна, в тях постепенно се сипва 1 ч. ч. от пресятата пудра захар и разбиването продължава, докато станат на сняг.
4
Сладкиш
Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява. В него се налива разтопеното масло и се разбърква.
5
Сладкиш
Сместа се сипва постепенно в белтъците, като се разбива с миксер. Накрая се добавят дребно нарязаните орехови ядки и се разбърква с шпатула.
6
Сладкиш
Правоъгълна тава с размери 30/20 см се намазва с масло и се поръсва с брашно.
7
Сладкиш
Сместа се сипва в тавата и се пече около 30 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. Изпеченият сладкиш се оставя да се охлади за 10 минути.
8
Сладкиш
Жълтъците се разбиват за 2-3 минути с останалата пудра захар.
9
Сладкиш
Глазурата се нанася равномерно върху леко изстиналия блат. Сладкишът се поставя в загрята на 50-70 градуса фурна и се суши 5-10 минути. Сервира се нарязан на ромбчета или правоъгълничета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Любим сладкиш от детството... само дето бабите не го сушаха на фурна, а криеха тавите на високо 1-2 дни, докато изсъхне глазурата. :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: