Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс

Дата: 22.02.2007
Източник: Бон Апети
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс
 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
1 банан
кората на 1 лимон
1 пакетче чай мента
2 канелени пръчици
1/2 буркан белени праскови
150 мл вода
150 г захар
1 капсула есенция ванилия (2 пакетчета на прах)
1 ч. ч. захар за карамел
6 яйца
25 г кокосови стърготини
150 г захар
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипсПрясното мляко се кипва заедно с кокосовите стърготини. След това се оттегля от котлона, изчаква се температурата му да спадне и се прецежда.
2
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 2След прецеждането останалите в цедката кокосови стърготини се притискат добре с лъжица.
3
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 3Яйцата се чупят в дълбока купа, сипва се захарта и се разбиват с миксер за 1 минута. След това се налива кокосовото мляко, сместа се разбива и се ароматизира с ванилията.
4
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 4Захарта за карамела се загрява, докато стане златиста. Щом задими, започва да се бърка, като силата на котлона се намалява.
5
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 5Карамелът се разпределя в тимбалчета. Върху него се налива млечно-яйчената смес, така че да се напълни 3/4 от обема на всяко тимбалче. Тимбалчетата се подреждат в тава.
6
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 6В тавата се налива вода, която трябва да стига до средата на тимбалчетата. Десертът се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна около 1 час.
7
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 7Бананът за чипса се нарязва на колелца. В покрита с хартия за печене тава се поръсва пудра захар, подреждат се колелцата банан и отгоре хубаво се посипват с пудра захар. Сушат се около 1 1/2 - 2 часа в предварително загрята на 90-100 градуса фурна.
8
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 8В тенджера се наливат 150 мл вода, изсипва се захарта за прасковената супа, ароматизира се с канела, лимонова кора и чай мента и се вари 3 минути. След това сиропът се охлажда и се прецежда.
9
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 9Прасковите се пюрират заедно с прецедения сироп.
10
Кокосов крем карамел със супа от праскови и бананов чипс 10Охладеният крем карамел се обръща в супена чиния, около него се налива от охладената прасковена супа и се подрежда чипсът от банани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта