Мус с ром и млечно сладко

Създадено случайно от разсеян кулинар, днес млечното сладко е основа за фантастични кремове
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г разбита сметана
50 г захар
50 мл ром
1 консерва кондензирано мляко (125 г)
3 яйца
3 пакетчета желатин (30 г)


Начин на приготвяне:
1
Мус с ром и млечно сладко
Кондензираното мляко се налива в тенджера, кипва се и се вари 2 часа.
2
Мус с ром и млечно сладко 2
Желатинът се залива с ром, изчаква се да набъбне, след което се разтопява на водна баня.
3
Мус с ром и млечно сладко 3
Яйцата се разбиват със захарта на сняг.
4
Мус с ром и млечно сладко 4
Прибавя се 3/4 от разбитата сметана.
5
Мус с ром и млечно сладко 5
Налива се свареното кондензирано мляко и сместа се разбърква.
6
Мус с ром и млечно сладко 6
Желатинът се прибавя към останалата сметана и се разбърква добре.
7
Мус с ром и млечно сладко 7
Получената хомогенна смес се излива в купата с разбитите яйца.
8
Мус с ром и млечно сладко 8
Готовият крем се охлажда добре и с него се пълнят изпечените тестени формички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: