Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас

Оригинален десерт, поднесен в традиционния съд за крем "Брюле" - хрупкав "Рамекин"
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 лист бутертесто (120 г)
1 с. л. масло
4 шайби ананас от консерва
1/2 капсула лимонова есенция
1 капсула ванилова есенция
2 с. л. кокосови стърготини
5-6 с. л. кафява захар
4 жълтъка
3 половинки белени праскови от компот
10-15 г масло
300 мл готварска сметана
кафява захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас
От бутертестото се изрязват кръгове с помощта на метален пръстен.
2
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 2
Тестените кръгове се поставят в малки купички. Тестото се притиска и едновременно се изтегля, така че да покрие и стените на купичките.
3
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 3
Цялото тесто се набожда добре с вилица и върху него се поставя хартия за печене.
4
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 4
Купичките се пълнят с бобени зърна, за да не се надуе тестото. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това хартията и бобът се отстраняват, тестото се набожда леко и се запича до златисто. Оставя се да се охлади.
5
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 5
Прасковите се нарязват надребно, сипват се в тиган с предварително загрятото масло, поръсват се с 1 с. л. кафява захар и се запържват. След 1-2 минути се отстраняват от котлона.
6
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 6
Сметаната се кипва с останалата кафява захар. Ароматизира се с есенция ванилия и лимонова есенция.
7
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 7
Жълтъците се разбиват с тел и в тях се налива кипналата сметана, като се бърка. След това сместа се загрява, вари се няколко минути и когато се уплътни, се сипват прасковите.
8
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 8
Кокосовите стърготини се накисват в гореща вода за 5 минути. Течността се прецежда и се налива в крема. Разбърква се и се оставя да се охлади.
9
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 9
Шайбите ананас се слагат в тиган с предварително загрятото масло. Запържват се от едната страна за минута, обръщат се, поръсват се с кафява захар и се запържват и от другата страна.
10
Пай-брюле с праскови и карамелизиран ананас 10
Охладеният крем се налива в изстиналите тестени купички. Десертът се поднася върху основа от карамелизиран ананас.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: