Топъл шоколад

Ради Стамболов приготвя рецепта за топъл шоколад, подсладен с мед и гарниран с бита сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л вряла вода
120 г натурален шоколад
5 с. л. мед
разбита сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Топъл шоколад
В тенджера се налива 1 л вода и се загрява.
2
Топъл шоколад 2
Към врялата вода се добавя медът, кипва се и се оттегля от котлона.
3
Топъл шоколад 3
Шоколадът се нарязва на малки парчета.
4
Топъл шоколад 4
След като водата се оттегли от котлона, в тенджерата се сипва наситненият шоколад. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи.
5
Топъл шоколад 5
Сместа се налива в купата на блендер и се разбива.
6
Топъл шоколад 6
Щом стане на пяна, шоколадът се налива в подходящи чаши.
7
Топъл шоколад 7
Шоколадът се гарнира с разбита сметана.
8
Топъл шоколад 8
Накрая се поръсва с канела на вкус и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: