Тиквен сладкиш с орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г тиква
100 г орехови ядки
50 г маргарин
400 мл кондензирано мляко
3 яйца
4-5 с. л. захар
1 ч. ч. ванилов микс за пудинг
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквен сладкиш с орехи
Тиквата се обелва и се настъргва.
2
Тиквен сладкиш с орехи 2
Маргаринът се слага в тенджера и се загрява.
3
Тиквен сладкиш с орехи 3
Тиквата се сипва в тенджерата със загретия маргарин, залива се с 1 к. ч. вода и се задушава около 20 минути, под капак. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
4
Тиквен сладкиш с орехи 4
Яйцата се чупят в купа, сипва се захарта и се разбиват за около 3 минути.
5
Тиквен сладкиш с орехи 5
В купата с яйцата се налива кондензираното мляко и се разбива кратко.
6
Тиквен сладкиш с орехи 6
След това в купата се сипва задушената и охладена тиква и внимателно се разбърква.
7
Тиквен сладкиш с орехи 7
Подправя се с джинджифил и канела и отново се разбърква.
8
Тиквен сладкиш с орехи 8
Сместа се сипва в дълбока тава.
9
Тиквен сладкиш с орехи 9
Сладкишът се покрива равномерно с ванилов микс за пудинг.
10
Тиквен сладкиш с орехи 10
Накрая се поръсва със смлените орехови ядки, поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Можеш да ползваш на Йоткер ванилов пудинг на прах, продава се в почти всички магазини за хранителни стоки.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте, много харесвам вашето предаване, много сте сладки! Искам да попитам какво представлява този "ванилов микс за пудинг" и от къде мога да си го купя? Благодаря предварително.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: