Лозови сарми с булгур и ориз

Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.07.2015
Лозови сарми с булгур и ориз
 
Необходими продукти:
150 г ориз
150 г булгур
2 с. л. червен пипер
1 глава лук
7-8 с. л. олио
1 морков
1 връзка джоджен
сол и черен пипер на вкус
45-50 бр. лозови листа


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме наситно лука и моркова и ги запържваме леко в 5-6 с. л. олио.
2
Прибавяме ориза и булгура.
3
Когато оризът стане стъклен, добавяме червения пипер, джоджена и черния пипер.
4
Посоляваме и наливаме 150 мл вода.
5
След като сместа заври, изключваме котлона, но не сваляме тенджерата от огъня. Оставяме плънката да поеме цялата течност и леко охлаждаме.
6
След това завиваме сармичките, подреждаме ги в подходяща тенджера и ги заливаме с вода, колкото да ги покрие.
7
Добавяме 2-3 с. л. олио и посоляваме на вкус.
8
Притискаме сармите с чиния, за да не се разпаднат по време на готвенето и варим 35-40 минути на не много висока температура. Поднасяме с кисело мляко.


Съвет:
Към киселото мляко, с което ще поднесете сармите може да се добави малко чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: