Лозови сарми с булгур и ориз

Дата: 01.07.2015
Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Лозови сарми с булгур и ориз
 
Необходими продукти:
150 г ориз
150 г булгур
2 с. л. червен пипер
1 глава лук
7-8 с. л. олио
1 морков
1 връзка джоджен
сол и черен пипер на вкус
45-50 бр. лозови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязваме наситно лука и моркова и ги запържваме леко в 5-6 с. л. олио.
2
Прибавяме ориза и булгура.
3
Когато оризът стане стъклен, добавяме червения пипер, джоджена и черния пипер.
4
Посоляваме и наливаме 150 мл вода.
5
След като сместа заври, изключваме котлона, но не сваляме тенджерата от огъня. Оставяме плънката да поеме цялата течност и леко охлаждаме.
6
След това завиваме сармичките, подреждаме ги в подходяща тенджера и ги заливаме с вода, колкото да ги покрие.
7
Добавяме 2-3 с. л. олио и посоляваме на вкус.
8
Притискаме сармите с чиния, за да не се разпаднат по време на готвенето и варим 35-40 минути на не много висока температура. Поднасяме с кисело мляко.


Съвет:
Към киселото мляко, с което ще поднесете сармите може да се добави малко чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта