Лозови сарми със сирене и сос от лешници

Източник: меримел
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.06.2017
Лозови сарми със сирене и сос от лешници
 
Необходими продукти:
300 г козе сирене
1 розов домат
1/2 ч. л. мащерка
30 мл зехтин
12 големи лозови листа

за соса:
50 г сурови лешници
2 с. л. бял балсамов оцет
6 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и пипер меланж на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сиренето се нарязва на 6 плочки, а доматът – на шайби.
2
Лозовите листа се застъпват два по два, намазват се със зехтин и в тях се поставя по едно парче сирене.
3
Отгоре се поръсва с мащерка и се слага по един резен домат.
4
Краищата на листата се завиват и се притискат плътно.
5
Сармите се пекат на скара от двете страни за по 1 минута.
6
Лешниците се натрошават в хаванче и се прехвърлят в купа. Магданозът се наситнява и се добавя към тях. Слагат се балсамовият оцет, зехтинът, сол и пипер меланж и се разбърква.

7
Сармите се подреждат в чиния и се заливат с лешниковия сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: