Лучена крем супа

Дата: 27.01.2012
Източник: Бон Апети
Лучена крем супа
 
Необходими продукти:
500 г лук
500 г праз
1 л пилешки бульон
200 мл готварска сметана
60 г краве масло
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
за гризините
200 г бутертесто
1 яйце
сусам за поръсване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лучена крем супа
Лукът се нарязва на полумесеци, а празът на кръгчета. Запържват се в маслото, подправят се със сол, черен пипер и клончето розмарин и се задушават под капак за 5–10 минути.


2
Лучена крем супа 2
Розмаринът се отстранява и се налива бульонът. Оставя се да къкри още 10 минути.


3
Лучена крем супа 3
Слага се сметаната, пасира се и се прецежда.


4
Лучена крем супа 4
Бутертестото се нарязва на тънки дълги ленти.


5
Лучена крем супа 5
Те се завиват като спирали и се подреждат в тава.


6
Лучена крем супа 6
Намазват се с разбитото яйце, поръсват се със сусам и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, до златисто. Супата се поднася с топлите гризини.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
страхотна е супата - готвя си я редовно
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
уникална супа се получи пробвате и Вие...аз добавих при сервиране и ситно нарязан магаданоз и тогава сервирах супата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта