Магданозени кюфтенца

Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2010
Магданозени кюфтенца
 
Необходими продукти:
3 връзки магданоз
3 яйца
50 мл сметана
100 г краве сирене
200 г брашно
200 г галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
200 г изцедено кисело мляко или заквасена сметана
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Магданозът се измива, скълцва се и се сипва в купа. Добавят се яйцата, сметаната, натрошеното сирене, 2 с. л. от брашното, сол и черен пипер и всичко се омесва добре.
2
Правят се кюфтенца, които се овалват в смесените брашно и галета и се пържат в сгорещено олио по 4–5 минути от всяка страна до златисто. Оставят се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
3
Докато кюфтенцата изстинат, се приготвя сосът. Киселото мляко се смесва с накълцания чесън и червения пипер. Кюфтенцата се поднасят, като в отделна сосиера се сипва сосът или се заливат с него.



Съвет:

Към сместа за кюфтенцата може да се добавят меки и пушени сирена и да се поднесат с листа маруля.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2022
Сложих около 300 гр. сирене а ги пекох. Не направих и соса, ще ги хапваме с кисело мляко. Вкусни са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: