Макарони със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2021
Макарони със сирене
 
Необходими продукти:
70 г масло
2 скилидки чесън
80 г солени крекери
370 г паста фузили
400 мл прясно мляко
175 г Philadelphia с билки
80 г настърган чедър
80 г сирене ементал
150 г сирене бри
40 г песто босилек
¼ ч.л. горчица на прах
¼ ч.л. пипер кайен
10 цветни чери домата
80 г настъргана моцарела
1 голям домат
сол и черен пипер на вкус
пресен босилек за сервиране

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Макарони със сирене
В тенджера кипнете 1 л. вода и посолете.
Сложете пастата и варете 5 минути.

2
Макарони със сирене 2
Свалете съда от котлона и добавете горчицата, лютия пипер, млякото и крем сирене Philadelphia с билки. Върнете съда на котлона, разбъркайте добре и гответе още 4-5 минути.
3
Макарони със сирене 3
Прибавете настърганите ементал и чедър, нарязаното на кубчета сирене бри и 20 г от маслото.
Разбъркайте, за да се разтопят сирената и сместа стане кремообразна. Сложете пестото от босилек и разбъркайте.
Излейте сместа в намаслена форма за печене с размери 22 на 33 сантиметра.

4
Макарони със сирене 4
В малък тиган разтопете останалото масло и добавете смлените крекери.
Разбъркайте и гответе 3-4 минути, докато станат златисти.

5
Макарони със сирене 5
Поръсете пастата с настърганата моцарела и подредете нарязаният на колелца домат и чери доматите разрязани на две.
Поръсете с част от запържените крекери и печете 20 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

6
Макарони със сирене 6
Гарнирайте с листа пресен босилек и поднесете с останалите хрупкави крекери.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
Dia659 се регистрира в сайта.
assya.toneva@gmail.com се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: