Пудинг с кроасани, гъби и сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2021
Пудинг с кроасани, гъби и сирена
 
Необходими продукти:
175 г Philadelphia с билки
6 големи кроасана
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. зехтин
150 г гъби (2 големи гъби)
2 скилидки пасиран чесън
200 мл прясно мляко
3 яйца
2 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. лют пипер
80 г шунка или прошуто
150 г сирене бри
150 г сирене ементал
3-4 клонки прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пудинг с кроасани, гъби и сирена
Подредете кроасаните в тава за печене, намажете с маслото и печете 7-8 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
2
Пудинг с кроасани, гъби и сирена 2
Загрейте зехтина на средно силен огън. Добавете нарязаните на кубчета гъби, посолете и подправете с черен пипер и гответе около 5-6 минути, докато станат златисто кафяви. Прибавете пасирания чесън и листенцата мащерка, гответе още около минута и свалете съда от котлона.
3
Пудинг с кроасани, гъби и сирена 3
В купа сложете Philadelphia с билки и яйцата и разбийте. Добавете горчицата, червения пипер и прясното мляко.
Сложете охладените гъби и разбъркайте.

4
Пудинг с кроасани, гъби и сирена 4
Извадете кроасаните от фурната и потопете в яйчената смес, за да се напоят добре.
Върнете кроасаните в съда за печене. Разпределете нарязаното на кубчета сирене бри и налейте яйчената смес в съда.
Покрийте с фолио или капак и върнете във фурната за 30 минути.

5
Пудинг с кроасани, гъби и сирена 5
Махнете фолиото, поръсете с настърганото сирене ементал и подредете лентите прошуто. Печете още 10-15 минути, докато ястието се запече до златисто. Поръсете с листенца мащерка и поднесете кроасаните топли.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: