Малинови тарталети

Маслено тесто, шоколадово-млечен крем и пресни малини – страхотни са!
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2011
Малинови тарталети
 
Необходими продукти:
70 г бадеми
100 г пудра захар
150 г краве масло
200 г брашно
1 яйце
1 щипка сол

за крема:
150 г бял шололад
300 г кисело мляко
100 мл животинска сметана

за гарниране:
300 г пресни малини
100 г кайсиев конфитюр


Начин на приготвяне:
1
Малинови тарталети

Приготвя се маслено тесто, като в купата на кухненски робот се разбиват счуканите бадеми и пудрата захар.


2
Малинови тарталети 2

Прибавят се масло, което трябва да е размекнато, брашното, яйцето, щипка сол и отново се разбива.


3
Малинови тарталети 3

Тестото се завива с фолио и се оставя в хладилник да стегне. 


4
Малинови тарталети 4

Шоколадът за крема се разтопява на водна баня. Към него на части се прибавя киселото мляко (трябва да е на стайна температура), разбърква се и кремът се слага в хладилник да се охлади.


5
Малинови тарталети 5

Когато се извади, към него се налива разбитата животинска сметана и се разбърква.


6
Малинови тарталети 6

Тестото се разточва върху набрашнен плот, с помощта на пръстен се режат кръгчета и се поставят във форми за тарталети. 


7
Малинови тарталети 7

Тарталетите се слагат в тава и се пекат  в предварително загрята на 220 градуса фурна около 10 минути.


8
Малинови тарталети 8

В касерола се загрява кайсиевият конфитюр, наливат се около 30 мл вода и се оставя да кипне.


9
Малинови тарталети 9

Тарталетите се вадят от формите, пълнят с крема и се покриват с пресни малини и глазура от разтопен кайсиев конфитюр.  


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
мн е хубав но на визия не стават такива на външен вид
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: