Пинца дела Бефана

Дата: 05.09.2011
Източник: Бон Апети
Пинца дела Бефана
 
Необходими продукти:
125 г инстантен качамак
250 мл прясно мляко
180 г захар
100 г брашно
50 г краве масло
5 ябълки
50 г сушени кайсии
50 г стафиди
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
1 щипка звезден анасон
1 яйце
2–3 с. л. бренди
2 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Пинца дела Бефана
Прясното мляко се загрява в тенджера с 250 мл вода.


2
Пинца дела Бефана 2
Прибавя се качамакът и се бърка енергично, докато се сгъсти. 


3
Пинца дела Бефана 3
Съдът се дърпа от огъня и се прибавят маслото (на стайна температура) и захарта. Разбърква се до хомогенизиране.


4
Пинца дела Бефана 4
Добавят се ябълките, обелени и нарязани на тънки филийки. 


5
Пинца дела Бефана 5
Прибавят се и останалите продукти – наситнените сушени кайсии, стафидите, маята, солта, настърганият звезден анасон, брашното и яйцето. Ароматизира се с брендито и се разбърква добре. 

 


6
Пинца дела Бефана 6
Сместа се изсипва в тава върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса до златисто около 1 час. Оставя се да се охлади и се гарнира с меда. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта