Паниран сладолед

Нетрадиционно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2011
Паниран сладолед
 
Необходими продукти:
400 г сметанов сладолед
1 пандишпаново руло
200 г мед

за панировката:
170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Паниран сладолед

От сладоледа се оформят 2 големи или 4 малки топки.


2
Паниран сладолед 2

Добре охладеното руло се нарязва на тънки филийки.


3
Паниран сладолед 3

Сладоледените топки се обвиват от всички страни с филийките. По този начин панировката ще полепне по-добре по тях и няма да има опасност сладоледът да се разтече в мазнината. Готовите топки се замразяват в хладилник. Така когато се пържат, те ще поемат от топлината на мазнината и ще омекнат, но няма да разтекат.


4
Паниран сладолед 4

Всички съставки за панировката се смесват в купа и се разбиват с 250 мл вода.


5
Паниран сладолед 5

Сладоледените топки се нанизват на шишчета, потапят се в панировка и се пържат на маслена баня. 


6
Паниран сладолед 6

Заливат се с мед и се сервират. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



145 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: