Шоколадов кейк с течен център

Бърз, лесен и по-евтин вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2014
Шоколадов кейк с течен център
 
Необходими продукти:
200 г натурален шоколад
200 г краве масло
3 яйца
50 г брашно
50 г пудра захар
1 ванилия
масло за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с течен център

Шоколадът се разтопява на водна баня и съдът се дръпва от огъня. 


2
Шоколадов кейк с течен център 2

Към него се прибавя маслото. Бърка се, докато се поеме.


3
Шоколадов кейк с течен център 3

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.


4
Шоколадов кейк с течен център 4

Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре.


5
Шоколадов кейк с течен център 5

Прибавя се пресятото брашно, леко разбитите белтъци и пудрата захар, също пресята. Накрая ароматизирате с ванилия. 


6
Шоколадов кейк с течен център 6

Сместа се разпределя в 6 алуминиеви формички, предварително намаслени и набрашнени. Пече се 8–9 минути на 200 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2018
Перфектен десерт!
9.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2018
От тази доза излязоха 12 малки десертчета, като ги пекох с хартия за мъфини във форма за мъфини.
8.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
Бързо, лесно и вкусно! :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Великолепен сладкиш за следобедното кафе.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Направих го както е по рецептата и стана фантастичен! Аз го изпеках на първата позиция на фурната от долу нагоре на 200 градуса за 6 минути с вентилатор! Ако узължите времето за печене ще стане плътен в средата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
Елена Ройбова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: