Мариновани ребърца с печен боб на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2004
Мариновани ребърца с печен боб на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
1 кутия консервиран червен боб (400 г)
2 червени домата
1 червена чушка
1/2 глава лук
10 с. л. кетчуп
1 с. л. горчица
1 с. л. оцет
2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. ч. бяло вино – Мускат
4 с. л. светъл соев сос
1 с. л. винен или ябълков оцет
2 с. л. мед
1 ч. л. чубрица
2-3 стръка пресен магданоз
3 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Мариновани ребърца с печен боб на фурна
Съставките за маринатата се смесват в купа, като дафиновите листа се начупват, а магданозът се нарязва наситно. Ребърцата се нарязват, като се отделят едно от друго. Трябва да престоят в маринатата минимум 2 часа.
2
Мариновани ребърца с печен боб на фурна 2
В купа се поставят бобът, кетчупът, горчицата, сосът, нарязаната надребно червена чушка, настърганият лук, кафявата захар, оцетът и кимионът. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена тавичка. Отгоре се подреждат нарязаните на колелца домати.
3
Мариновани ребърца с печен боб на фурна 3
Върху тавичката се поставя решетка и върху нея се подреждат ребърцата. Пече се 10 минути в силно сгорещена фурна, след това градусите се намаляват и се пече още 20 минути. Обръщат се, за да се изпекат и от другата страна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Много вкусно стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: