Маслен орехов кейк

Завит в хрупкава кора
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 05.02.2014
Маслен орехов кейк
 
Необходими продукти:
за пълнежа:
125 г масло (меко)
190 г орехи
130 г захар
45 г брашно
3 яйца
1 пакетче бурбонска ванилия

за обвивката:
6/3 фини/тракийски кори
80 г масло


Начин на приготвяне:
1
Орехите се смилат фино и се добавят към захарта, разбита с маслото (на стайна температура). Едно по едно се добавят и яйцата, после брашното и ванилията. Оставя се в хладилник за 1 нощ.
2
Маслото се разтопява. Корите се подреждат във форма с диаметър 22 см като всяка се намазва с масло. Крайчетата им трябва да се разминават, за да може, когато се изсипе плънката да се завие с тях добре.
3
Пече се 1 час на 150 градуса. Когато се охлади леко (след 30 минути) се обръща в чиния за сервиране и се поръсва с пудра захар или канела, а може и с двете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: