Меденки с пълнеж

Вкусни и лесни меденки, пълнени с крем
Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.04.2016
Меденки с пълнеж
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. златен сироп (или мед)
1/2 ч. ч. олио
1/2 с. л. канела
1 ч. л. сода
1 ч. ч. прясно мляко
125 г краве масло
50 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Брашното се изсипва в удобен за месене съд. Добавят се яйцата, захарта, златният сироп (или меда), олиото, канелата и содата. Замесва се средно твърдо тесто. Ако тестото лепне, се добавя още брашно, ако пък стане много твърдо, се добавя допълнително яйце или още олио.
2
От тестото се оформят малки топчета, които се подреждат на разстояние от около 2 см едно от друго, в набрашнена тава (или в тава с хартия за печене на дъното), за да не залепват сладките.
3
Меденките се пекат до златисто, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като внимаваме да не загорят. Оставяме изпечените меденки да се охладят за около 10 минути, след което внимателно ги издълбаваме отдолу с малка лъжичка за кафе.
4
Приготвяме крема като към издълбаните от меденките трохи прибавяме разтопеното масло, млякото и разтопения шоколад. Пълним меденките с крем, отново с помощта на лъжичка за кафе и ги слепваме.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2020
Чуденски и без пълнеж
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



142 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: