Ментов мус с топинг от горски плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2010
Ментов мус с топинг от горски плодове
 
Необходими продукти:
200 г бял шоколад
сокът от 1 лайм
200 г захар
200 г горски плодове
4 стръка мента
1 с. л. краве масло
150 г захар
3 жълтъка
150 мл сладкарска сметана
листа мента и физалис за украса


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците и захарта се разбиват с миксер 3 минути, поставят се на водна баня и се бъркат непрекъснато около 7 минути.
2
Шоколадът също се разтопява на водна баня и се добавя маслото. Бърка се до хомогенизиране и се смесват с яйчния крем. Сипва се разбитата на сняг сметана и внимателно се разбърква с шпатула.
3
Ментата се наситнява и се добавя към муса, който се разпределя в купички и се оставя в хладилник.
4
Горските плодове за топинга се слагат в касерола заедно със захарта и се варят 15 минути. Пасират се и се прецеждат. Ако е необходимо, сиропът се сгъстява допълнително, след това се добавя сокът от лайм.
5
Топингът се поднася отделно, украсен с мента и физалис, или мусът се залива с него.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: