Торта с малини и бял шоколад

Дата: 15.04.2010
Източник: Бон Апети
Торта с малини и бял шоколад
 
Необходими продукти:
200 г шоколадови бисквити
80 г краве масло
400 г малини
1/2 ч. ч. захар
100 г бял шоколад
1 пакетче желатин
2 пакетчета суха сметана (500 мл течна)
300–400 г прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в кухненски робот, прибавя се разтопено маслото и се разбърква до хомогенизиране. След това сместа се изсипва в кръгла тава с отделящо се дъно (с диаметър 22 см) и равномерно се разпределя, като се натиска с дървена намаслена лопатка.
 
 

2
Малините се пюрират, прецеждат се през едра цедка, за да се отдели семето, и се слагат в тенджера. Прибавят се захарта и шоколадът и се нагряват, като се бъркат, докато се разтопят. Сместа се оставя напълно да се охлади, като се покрива с фолио.
3
Желатинът се разтваря в 5 с. л. студена вода и леко се загрява. Щом се разтопи, се изсипва в охладената малинова смес и се разбърква.
 

4
Сметаната и млякото се разбиват на сняг, добавят се малините и внимателно се разбъркват, докато се смесят напълно.
5
Пълнежът се изсипва върху блата и се изравнява, след което се слага в хладилник, за да стегне желатинът (поне за 6 часа).
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта