Карамелизирани решетки

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Карамелизирани решетки
 
Необходими продукти:
4 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Карамелизирани решетки
Захарта се поставя в подходящ съд на огъня и се стопява до карамелизиране, като се внимава да не загори.*
2
Карамелизирани решетки 2
С лъжица се бърка и разпръсква, докато карамелът не стане на плътни струи.
3
Карамелизирани решетки 3
Върху хартия за печене или сладкарско силиконово килимче карамелът се разстила, като му се придават форми по желание. След като изстине, се отделя внимателно и с него се украсяват торти, мусове, кремове, кейкове и други.



Съвет:
• За да е по-удобен за моделиране, прибавете няколко капки оцет или лимонов сок и ако пръстите ви издържат на топлината, може да моделирате различни фигурки.
• За да направите карамел на нишки, поставете върху работната повърхност пръчици и разливайте зигзагообразно между тях.
 
 
*С добавка на глюкоза карамелът стават по-светъл.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: