Милфьой с ванилов крем и манго

Изкусителен френски десерт с хрупкави многопластови блатове, нежен яйчен крем, свежо плодово пюре и финал от запечени целувки
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто (400 г)
1 консерва манго (400 г)
белтъците от 4 яйца
100 г захар
1 щипка сол
захар за поръсване

за ваниловия крем:
250 мл прясно мляко
250 мл кокосово мляко
жълтъците от 4 яйца
200 г захар
2 с. л. нишесте
40 г краве масло
1 ванилия
1 щипка чили



Начин на приготвяне:
1
Милфьой с ванилов крем и манго

Тестото се разточва леко и се нарязва на 8 правоъгълника с размети 15 х 5 см. Подреждат се в тава с пергаментова хартия, като се оставя разтояние между тях. Поръсват се със захар, отгоре се поставя друг лист хартия, затискат се с тава, за да не се надигат, и се пекат в загрята на 220 фурна, с вентилтор, за 10 минути. След това тавата и горният лист хартия се махат и се пече още 10 минути, докато станат златисти.

 


2
Милфьой с ванилов крем и манго 2

В касерола на котлона се сипват прясното и кокосовото мляко, и захарта. Оставя се сместа да кипне.

 


3
Милфьой с ванилов крем и манго 3

Към жълтъците се сипва нишестето и се разбива с бъркалка. Горещата млечна смес се налива към жълтъците, като се разбърква, за да се темперират. След това сместа се връща в касеролата и кремът се оставя да се сгъсти на умерен огън.

 

 


4
Милфьой с ванилов крем и манго 4

Когато кремът се сгъсти, се дърпа от огъня, прибавят се маслото, ванилия и  чилито. Покрива се с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кора.

 


5
Милфьой с ванилов крем и манго 5

Мангото се отцежда и се пасира.

 


6
Милфьой с ванилов крем и манго 6

Готовите блатове се разделят надве през средата като филии. Кремът се сипва в пош.

 


7
Милфьой с ванилов крем и манго 7

Белтъците (оставени на стайна температура) се разбиват с щипка сол на пяна. Добавя се захарта и се разбива на сняг.

 


8
Милфьой с ванилов крем и манго 8

На дъното на чиния за сервиране се намазва малко от пюрето от манго. Слага се кора, отгоре от крема с помощта на пош, пак малко пюре, кора, крем, пюре, кора.

 


9
Милфьой с ванилов крем и манго 9

Отгоре се оформят малки целувки от разбитите белтъци. Запичат се с горелка. Така се приготвят и другите 3 порции.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
ще опитаме и тази рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
супер рецептата - много лесна се оказа, макар че в началото изглежда голяма играчка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: