Митьово мезе

Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г сирене
4 с. л. оцет
8-10 с. л. олио
2 скилидки чесън
10 стръка магданоз
олио за намазняване
сокът от 1/2 лимон
2 щипки кимион
1 глава чесън
1 червена чушка
1 домат
1 патладжан
10 печени чушки
1-2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Митьово мезе
Патладжанът се нарязва на филийки, поръсва се със сол и се оставя настрана за 15-20 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това филийките се измиват, подсушават се, хубаво се намазняват с олио и се изпичат на скара или грил тиган заедно с главата чесън.
2
Митьово мезе 2
Доматът се обелва, нарязва се надребно и се поставя в купа. Добавя се обеленият и нарязан на малки парченца патладжан.
3
Митьово мезе 3
Зеленчуците се посоляват, поръсват се с лимонов сок и се ароматизират с кимион. Добавя се нарязаната на ивици прясна чушка и обеленият и наситнен печен чесън.
4
Митьово мезе 4
Печените чушки се разполовяват по дължина, върху всяка половинка се слагат малко плънка и парче сирене и се навива на руло.

5
Митьово мезе 5
Олиото, оцетът, чесънът, солта и магданозът за винегрета се смесват и пасират. Рулцата се поливат с готовия винегрет. Преди консумация се оставят да престоят в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: