Морковена супа

Цветна, красива и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки моркови (1 кг)
250 мл ябълков сок
30 мл ябълков оцет
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
сол на вкус

за гарниране:
200 г кисело мляко
50 г пълнозърнести сухари
1 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1/4 връзка майоран
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Морковена супа
Чесънът се наситнява и се запържва в олиото, на слаб огън, заедно с нарязания на полумесеци лук.
2
Морковена супа 2
Прибавят се обелените и нарязани на кръгчета моркови и когато омекнат, се наливат оцетът и ябълковият сок.
3
Морковена супа 3
Готви се, докато течността се редуцира наполовина. След това се налива около 1,5 л вода, посолява се и се готви до готовност на морковите.
4
Морковена супа 4
След това супата се пасира и ако има нужда се налива още вода.
5
Морковена супа 5
Магданозът, мащерката и майоранът се смилат с половината кисело мляко.
6
Морковена супа 6
Сместа се разбърква с останалото мляко и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Морковена супа 7
Супата се сервира със зеления сос и натрошени сухари.




Съвет: Ако постите, след като пасирате супата, добавете към нея 2 с. л. ретро горчица и сока от 50 г настърган джинджифил. Поръсете със сухари и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: