Мусака с кускус

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Мусака с кускус
 
Необходими продукти:
350 г телешка кайма
3/4 ч. ч. кускус
1 малка глава червен лук
1 с. л. олио
30 г краве масло
2 яйца
1 с. л. брашно
3/4 ч. ч. прясно мляко
3–4 стръка магданоз
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Каймата и нарязаният наситно лук се задушават в олиото и 100 мл вода. Посолява се и се поръсва с магданоз.
2
Свареният кускус се залива с половината от разтопеното масло и се разбърква.
3
В намазана с масло тавичка се изсипва половината кускус, върху него се разстила каймата и отгоре се разпределя останалият кускус.
4
Мусаката се залива с добре разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре се разпределя останалото масло. Пече се във фурна на 220 градуса за около 10 минути.


Съвет: Мусаката може да се украси с шайби червен лук или пера от див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Приготвих без лук...добавих сол и в заливката...по-добре щеше да е с кисело мляко.. . едва ли ще приготвя скоро пак...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта