Мусака с тиквички

Източник: Stella Emil Tserkovska
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.05.2016
Мусака с тиквички
 
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
1 тиквичка (средно голяма)
2 с. л. олио
40 г краве масло
1 глава кромид лук
1 с. л. ориз
2-3 домата
1 яйце
1 с. л. брашно
сол
червен пипер
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Нарязаният надребно лук и оризът се задушават в олиото и малко вода.
2
Добавят се част от настърганите домати, каймата и червеният пипер.
3
Сместа се задушава 3-4 минути, след което се прибавя тиквичката, нарязана на кубчета и ситно нарязаният магданоз.
4
Посолява се, разбърква се добре и се изсипва в тава. Долива се малко вода, добавят се останалите домати и отгоре се нареждат парченца масло.
5
Мусаката се пече в умерено загрята фурна. Когато е почти готова, се залива със смес от яйцето, брашното и киселото мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: