Намачкани картофи по белгийски

Дата: 04.10.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 кг моркови
1 стрък праз
250 г бекон
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
100 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Намачкани картофи по белгийскиКартофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена вода.
2
Намачкани картофи по белгийски 2Празът се почиства и се нарязва наситно.
3
Намачкани картофи по белгийски 3Запържва се в сгорещеното масло.
4
Намачкани картофи по белгийски 4Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се разбърква.
5
Намачкани картофи по белгийски 5Когато и те се запържат, се слагат наситнените магданоз и мащерка и се подправя със сол и черен пипер.
6
Намачкани картофи по белгийски 6Налива се вода, колкото да покрие продуктите.
7
Намачкани картофи по белгийски 7Оставя се на огъня, докато морковите омекнат.
8
Намачкани картофи по белгийски 8След това се отцеждат и се намачкват.
9
Намачкани картофи по белгийски 9Сварените картофи се прибавят към морковите и също се намачкват.
10
Намачкани картофи по белгийски 10Беконът се нарязва на кубчета.
11
Намачкани картофи по белгийски 11Запържва се в сух тиган до златисто.
12
Намачкани картофи по белгийски 12Към зеленчуковото пюре се налива затопленото мляко.
13
Намачкани картофи по белгийски 13Добавя се беконът.
14
Намачкани картофи по белгийски 14Ако има нужда, накрая се овкусява с още сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Вкусно
10.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2018
Вкусна гарнитура. В моя случай към пилешки пържоли.
9.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Уникално вкусни картофи. Добавих и сметана, получи се още по -добре! Станаха любима гарнитура на моето семейство! Всичко се изяжда за секунди.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2017
Доста вкусно се получи, вместо бекон аз добавих чоризо.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Приготвих ястието днес след прочита на рецептата,но вместо праз,който да запържа предварително сложих ситни накълцан зелен лук накрая и също се получи много добре.Супер гарнитура.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тата се регистрира в сайта.
Anka Anka коментира рецептата Дробчета по селски
Anka Anka се регистрира в сайта.
Радка Стефанова се регистрира в сайта.
Антония Стойкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта