Пилешки кюфтенца с кашкавал

Печени, а не пържени
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
300 г пилешка пържола от бут (без кожа)
1 глава лук
2 филии бял хляб
2 скилидки чесън
1 ч. л. суха мащерка
1 яйце
150 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешки кюфтенца с кашкавал
Пилешкото месо се смила на кайма.
2
Пилешки кюфтенца с кашкавал 2
Прибавят се настърганата глава лук, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус, яйцето, настърганият кашкавал, накиснатият във вода и отцеден хляб и мащерката.
3
Пилешки кюфтенца с кашкавал 3
Замесва се кайма.
4
Пилешки кюфтенца с кашкавал 4
От нея се оформят малки кюфтенца, слагат се в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и се пекат около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Наскоро ги приготвих- много ни харесаха!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
Изглежда вкусноо
5.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Забавни и вкусни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Страхотни са......
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Много вкусни кюфтенца, любими на нашето семейство
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: