Никулденска питка

Дата: 19.03.2018
ТИТЛА: Готвач
Никулденска питка
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
250 г брашно грахам
7 г суха мая
2 с. л. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
вода
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата, заедно със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно и солта. Прави се кладенче, в което се изсипват шупналата мая и олиото. Омесва се меко тесто. Поставя се в купа и се покрива. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
2
Тестото се премесва и се оформя като риба. Оставя се отново да втаса. През това време фурната се загрява на 220 градуса. Преди да се сложи във фурната, питката се намазва със жълтък. Пече се до суха клечка. След изваждане от фурната, питката се оставя да почине 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Къри с пилешко
viktotius се регистрира в сайта.
Mirela Ivanova се регистрира в сайта.
Милена Чернева се регистрира в сайта.
Вяра123 се регистрира в сайта.
Kamka коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Kamka се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта