Охлюви

Толкова са симпатични, че не ти се иска да ги пипаш, но хапнеш ли веднъж – не можеш да се спреш!
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г Детска закуска пастет с пуешко месо Happy Junior
4 средно големи пшенични тортили
20 малки кисели краставички
50 г краве масло (със стайна температура)
1/2 зелена салата
1 червена чушка

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Охлюви
Салатата се накъсва.
2
Охлюви 2
Чушката се нарязва на много тънки лентички.
3
Охлюви 3
Тортилите с намазват първо с масло.
4
Охлюви 4
След това се мажат и с пастет.
5
Охлюви 5
Поръсват се със салатата и чушките.
6
Охлюви 6
Всяка тортила се навива на стегнато руло.
7
Охлюви 7
Фиксират се с клечки за зъби през еднакво разстояние.
8
Охлюви 8
Нарязват се на парчета („охлюви“), малко по-дебели от диаметъра на киселите краставички.
9
Охлюви 9
Кисели краставички се разполовяват през средата, като се режат косо – така че поставени на разрязаната страна, да стоят изправени. Необходими са толкова половинки краставички, колкото е броят на охлювите.
10
Охлюви 10
Киселите краставички се поставят на дъска с разреза надолу. Отгоре се забучват рулцата с клечките. Получените охлюви се поднасят върху дъската.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2020
Страхотно предиястие, с удоволствие и занапред ще го приготвям.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



208 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: