Охридска рибена чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сладководна риба
100 г хайвер от рибата
2 моркова
10 зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
4 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. универсална подправка
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
3-4 с. л. олио
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Охридска рибена чорба

Рибата се слага в тенджера с кипнала вода. Прибавя се хайверът, подправя се с черен пипер на зърна, няколко дафинови листа, универсалната подправка и сол и се вари до готовност.


2
Охридска рибена чорба 2
Морковите се нарязват на малки кубчета и се запържват в олиото, като се налива и малко вода. Бульонът от сварената риба се прецежда и се смесва с морковите.
3
Охридска рибена чорба 3
Рибата се обезкостява, а хайверът се почиства от зърната черен пипер. Смесва се с брашното, докато стане на каша и се прибавя в бульона заедно с обезкостената риба.
4
Охридска рибена чорба 4
Брашното за запръжката се пържи в олиото до златисто, след което се добавя към готовата чорба. Накрая се поръсва с нарязания наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: