Орехов кейк с шоколадов сос

Сладко постно изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г орехи
100 г кокосова захар
70 г пълнозърнесто брашно от спелта
10 г бурбонска ванилова захар
130 мл бадемово мляко
1–2 банана
2 с. л. кокосово масло
1 с. л. ленено семе
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол

за соса:
50 г кокосово масло
30 г какао
20 г кленов сироп


Начин на приготвяне:
1
Орехов кейк с шоколадов сос
Лененото семе се смила в кафемелачка и се залива с 30 мл от бадемовото мляко. Оставя се да набъбне.
2
Орехов кейк с шоколадов сос 2
Около 200 г от орехите се смилат и се смесват с брашното от спелта, кокосовата захар, содата, канелата, ваниловата захар и солта. Разбърква се.
3
Орехов кейк с шоколадов сос 3
Бананите се пюрират заедно с останалото мляко и кокосовото масло.
4
Орехов кейк с шоколадов сос 4
Сместа се налива към сухите съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Поръсва се с останалите орехи и отново се разбърква.
5
Орехов кейк с шоколадов сос 5
Тестото се прехвърля в тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
6
Орехов кейк с шоколадов сос 6
Кокосовото масло се разбърква с какаото и кленовия сироп.
7
Орехов кейк с шоколадов сос 7
Сладкишът се нарязва и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: