Орехова плънка за козуначено руло
Лора и Стоян
козуначено тесто 300 г орехи 2 с. л. какао 200 г захар (+ за поръсване) 1 портокал белтък за намазване |
1 | ![]() | Кората на портокала се настъргва и се смесва с портокаловия сок, около 200 мл вода, захарта и какаото. Кипва се и се готви до получаването на гъст сироп, след което се охлажда. |
2 | ![]() | Орехите се счукват и се добавят към охладения сироп. |
3 | ![]() | Тестото се разточва върху кърпа в правоъгълна форма, с дебелина от 1–2 см. Отгоре се разпределя орехово-шоколадовата плънка и се навива на руло с помощта на кърпата.
|
4 | ![]() | Прехвърля се в тава, застлана с хартия за печене и се оставя да втаса. |
5 | ![]() | Намазва се с белтък, поръсва се със захар и се пече 5 минути в загрята на 200 градуса фурна без вентилатор. |
6 | ![]() | След това градусите се намаляват на 170 (отново без вентилатор) и се пече до готовност – около 1 час и 10 минути, като се проверява с клечка за зъби или дървено шишче. |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...