Овесена салата с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2002
Овесена салата с царевица
 
Необходими продукти:
200 г овесени ядки
3 стръка магданоз
3 стръка копър
1 ч. л. сол
1 ч. л. мащерка
сок от 1/2 лимон
6-8 с. л. олио
перата от 2-3 стръка зелен лук (праз)
200-250 г консервирана царевица
1/2 глава червен лук
1 тиквичка
2 червени чушки
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Овесена салата с царевица
Овесените ядки се заливат със студена подсолена вода и се кипват.
2
Овесена салата с царевица 2
Чушките се почистват и се нарязват на квадратчета, тиквичката – на кубчета, лукът - на фини полумесеци.
3
Овесена салата с царевица 3
Тиквичките се бланшират при ядките, като се потапят в кипналата течност и престояват до повторното кипване. След това се изплакват със студена вода и се изцеждат.
4
Овесена салата с царевица 4
Изцедените ядки и тиквичките се поставят в салатиера. Прибавят се чушките, лукът и царевицата. Салатата се овкусява с предварително смесените продукти за дресинга. Оставя се да престои 15 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязани наситно пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: