Палачинки с лимонов крем

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 10.06.2019
Палачинки с лимонов крем
 
Необходими продукти:
3 яйца
500 мл прясно мляко
60 г разтопено и охладено масло
брашно
1 щипка сол

за лимоновия крем:
8 жълтъка
10 с.л. краве масло
1 ч.ч. захар
1 ч.л. настъргана лимонова кора
2/3 ч.ч. пресен лимонов сок
1/4 ч.л. сол



Начин на приготвяне:
1
За лимоновия крем в касерола се сипват захарта, жълтъците, лимоновата кора, лимоновият сок и солта. Разбърква се добре и са слага на умерен огън.
2
Добавя се маслото и се бърка непрекъснато, докато в края не се образуват мехурчета и като прокарате пръст по обратната страна на лъжицата, потопена преди това в крема, остава линия. Това отнема около 5 минути.
3
Кремът се прецежда и се слага в стъклена купа, която се покрива плътно с прозрачно фолио, за да не се образува кора. Оставя се да изстине.
4
За палачинките в дълбока купа се разбиват яйцата и се прибавя малко брашно, за да се образува гъста каша. Разрежда се с прясното мляко и ако е необходимо, се прибавя още брашно. Трябва да се получи тесто с гъстотата на по-рядка боза. Накрая се прибавят разтопеното и охладено масло и солта. Всичко се разбърква добре и се оставя за 30 минути в хладилник.
5
Тиганът се загрява и се намазва с масло. С черпак се изсипва от тестото на тънък пласт. Когато палачинката се изпече от едната страна, се обръща. Готовите палачинки се намазват с масло.
6
Поднасят се с лимоновия крем и с плодове според сезона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: