Палачинкова торта с тиквички

Вкусна солена торта
Източник: paranoia
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.07.2023
Палачинкова торта с тиквички
 
Необходими продукти:
за палачинките:
3 яйца
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. прясно мляко

за пълнежа:
120 г краве масло
3 тиквички
2 домата или консерва нарязани домати
2 яйца

за заливката:
1 яйце
200 мл мляко



Начин на приготвяне:
1
Разбъркайте сместа за палачинките. От нея излизат 14-15 палачинки, за тортата отделете 10.
2
Обелете тиквичките и ги нарежете на кръгчета. Задушете ги в маслото. Когато омекнат, добавете обелените и нарязани на ситно домати (консерва) и оставете да ври за няколко минути. Добавете сол на вкус. Чукнете двете яйца в сместа и разбъркайте до сгъстяване.
3
Нарежете на ситно копъра и го добавете към готовата смес. Изберете кръгла тава с размера на палачинките и намажете дъното с масло. Редите палачинка-смес-палачинка.
4
Разбийте яйцето за заливката с млякото и покрийте тортата. Печете на предварително загрята на 190 градуса фурна до златисто.

Съвети:

Внимавайте най-горната палачинка да не се изсуши и да се нагъне. Можете накрая да намалите фурната или да свалите на най-долното ниво тортата.

Тортата е страхотно предястие и се консумира студена, но който бърза да опита, може да го направи и докато е още топла.

Съвет:
Внимавате най-горната палачинка да не се изсуши и да се нагъне. Можете накрая да намалите фурната или да свалите на най-долното ниво тортата. Тортата е страхотно предястие и се консумира студена, но който бърза да опита, може да го направи и докато е още топла.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: