Пълнени чушки с булгур и спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г едър булгур
100 г орехови ядки
1 глава лук
3-4 стръка магданоз
1 к. ч. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. джоджен
1 домат
1 чушка
2 стръка зелен лук
2-3 стръка магданоз
1 с. л. лимон
1 ч. л. зехтин
1-2 щипки сух кориандър
7-8 червени чушки
300 г спанак



Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с булгур и спанак
Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагрятото олио.
2
Пълнени чушки с булгур и спанак 2
Добавят се нарязаните наситно орехови ядки, червеният пипер и булгурът и се разбърква.
3
Пълнени чушки с булгур и спанак 3
Доматеното пюре се разтваря в малко вода и се сипва в сместа заедно с 1 ч. ч. гореща вода. Оставя се на огъня, докато булгурът поеме течността.
4
Пълнени чушки с булгур и спанак 4
Овкусява се със сол, джоджен, копър и пресен магданоз.
5
Пълнени чушки с булгур и спанак 5
Спанакът се бланшира за 2 минути в подсолена вода, след което се нарязва на лентички и се прибавя към булгура.
6
Пълнени чушки с булгур и спанак 6
С получената смес се пълнят чушките, подреждат се в дълбока намазнена тава и се поливат с малко вода. Пекат се на 180 градуса около 45 минути.
7
Пълнени чушки с булгур и спанак 7
Зеленчуците за гарнитурата се нарязват на ситни парченца, смесват се в купа и се овкусяват с наситнен магданоз, лимонов сок, зехтин, кориандър и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2021
Зравейте, Антония! Гарнитурата е от чушки и домати, но няма никакъв проблем да прибавите и краставица. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2021
Какви точно са зеленчуците за гарнитурата? Май видях краставица, но не е в изброените продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: