Да се хванем за зелено

Дата: 29.04.2008
Източник: Бон Апети
Да се хванем за зелено
 
Необходими продукти:
2 шепи коприва
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 к. ч. доматен сок
2 връзки пресен джоджен
10 маслини
1 кубче зеленчуков бульон
2 к. ч. олио
1 ч. ч. ориз
2 връзки зелен лук
2 шепи лапад
1 ч. л. универсална подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Да се хванем за зеленоКопривата се попарва, след което се охлажда и се нарязва наедро.
2
Да се хванем за зелено 2Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещено олио.
3
Да се хванем за зелено 3Посолява се и се добавя нарязаният наедро лапад.
4
Да се хванем за зелено 4Слагат се копривата и оризът и се разбърква.
5
Да се хванем за зелено 5Подправя се с доматения сок, черния пипер, червения пипер и нарязания наедро джоджен.
6
Да се хванем за зелено 6Сипва се предварително разтвореният в 2 ч. ч. вода бульон.
7
Да се хванем за зелено 7Оставя се да покъкри около 5 минути, след което сместа се прехвърля в тава.
8
Да се хванем за зелено 8Поръсва се с универсална подправка и се добавят маслините. Ястието се пече 20 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
СТАНА МНОГО ВКУСНО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта