Да се хванем за зелено

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2008
Да се хванем за зелено
 
Необходими продукти:
2 шепи коприва
2 шепи лапад
2 връзки зелен лук
1 ч. ч. ориз
2 к. ч. олио
1 кубче зеленчуков бульон
10 маслини
2 връзки пресен джоджен
1 к. ч. доматен сок
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. универсална подправка


Начин на приготвяне:
1
Да се хванем за зелено
Копривата се попарва, след което се охлажда и се нарязва наедро.
2
Да се хванем за зелено 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещено олио.
3
Да се хванем за зелено 3
Посолява се и се добавя нарязаният наедро лапад.
4
Да се хванем за зелено 4
Слагат се копривата и оризът и се разбърква.
5
Да се хванем за зелено 5
Подправя се с доматения сок, черния пипер, червения пипер и нарязания наедро джоджен.
6
Да се хванем за зелено 6
Сипва се предварително разтвореният в 2 ч. ч. вода бульон.
7
Да се хванем за зелено 7
Оставя се да покъкри около 5 минути, след което сместа се прехвърля в тава.
8
Да се хванем за зелено 8
Поръсва се с универсална подправка и се добавят маслините. Ястието се пече 20 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
СТАНА МНОГО ВКУСНО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: