Пълнени чушки с кайма

Летен вариант
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 30.08.2017
Пълнени чушки с кайма
Пълнени чушки с кайма
Пълнени чушки с кайма
 
Необходими продукти:
20 средно големи чушки
750 г кайма смес (40% свинска и телешка плешка и 20% сви
1 ч. л. сол (+1 щипка)
1 ч. л. червен пипер (5 г)
1/2 ч. л. смлян черен пипер
100 мл олио
1 голяма глава лук
250 г ориз
1 ч. л. чубрица
1 ч. ч. домати (смлени или настъргани)
1 връзка магданоз

за варената застройка:
250 г кисело мляко
3 яйца (размер S)
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Чушките се измиват и внимателно се почистват от дръжките и семките. Подреждат се плътно в тава за печене (при готвене се свиват леко и между тях остава място).

2
Каймата се разбърква добре в дълбока купа (за да не се образуват бучки) с 1 ч. ч. вода, солта, чубрицата, червения и черния пипер.

3
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в олиото с 1 щипка сол.

4
Оризът се измива добре и се прибавя при лука за 1-2 минути. Запържва се, като се разбърква.

5
Прибавя се каймата и се разбърква за няколко минути, докато промени цвета си. Слагат се доматите и се готви още 3-4 минути. Съдът се дърпа от котлона и плънката се оставя за известно време под капак, докато оризът поеме течността.

6
1/2 връзка магданоз се измива и се нарязва на ситно. Прибавя се към каймата. Може да добавите по още малко подправки и сол на вкус. Напълват се чушките.
7
В тенджерата, в която е приготвена плънката се стопля малко вода и се излива върху чушките. Добре е, водата да ги покрие почти напълно. Добавете вода, колкото е нужно. Посолете с 1-2 щипки сол и печете на 180 градуса, на горен и долен реотан. Когато започнат да покафеняват, ги обърнете и ги запечете до готовност. Може да приключите с рецептата до тук, като накрая поръсите готовите чушки с останалия нарязан на ситно магданоз.

8
Ако желаете застройка – не поръсвайте чушките с магданоз. Отсипвате колкото може повече от соса.
В дълбок съд пасирате предвидените за застройката продукти. Изсипвате сместа в касерола и я кипвате на средна степен на котлона, при непрекъснато бъркане. Наливате отделения от чушките сос, пасирате отново и кипвате втори път, при непрекъснато бъркане. Изсипвате застройката върху чушките (може през цедка). Поръсвате с нарязан на ситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2020
Тази рецепта търпи добавки, като гъби, тиквички, джоджен, мента и т.н. и всеки път става невероятно вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: