Пълнени калмари

Източник: eva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.07.2014
Пълнени калмари
 
Необходими продукти:
за соса:
200-300 г заквасена сметана
2 с. л. топено сирене
4-5 средно големи пресни гъби
сол и черен пипер на влус

за калмарите:
2 туби пресни калмари
100-150 г кашкавал
100 г филе или шунка


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари
Двете туби калмари се пълнят с тънки резени кашкавал, отгоре филето(шунката)и отново кашкавал.
Така, че да има и от отгоре и отдолу кашкавал.
Захващат се с клечка за зъби, за да не излезе кашкавала.
2
Пълнени калмари 2
Гъбите се нарязват, запържват и след като омекнат към тях се добавя една малка заквасена сметана,
топеното сирене. Бърка се постоянно до получаване на соса. За около 5 минути е готов. Слага се сол и черен пипер на вкус.
3
Пълнени калмари 3
Калмарите се запържват до златисто и от двете страни.
4
Пълнени калмари 3
Разпределят се в две чинии и се поливат със соса. Може да ги опитате чаша с бяло вино.

Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: