Пълнени патладжани с кайма

Източник: Nenka Mazneva
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.07.2014
Пълнени патладжани с кайма
 
Необходими продукти:
за патладжани с кайма
3 патладжана
1 пакетче кайма
1 връзка пресен лук
2 моркова
3-4 скилидки чесън
1/2 ч. ч. доматен сок
1 връзка магданоз
сол, черен пипер и кимион на вкус
200 г кашкавал

за соса:
2 с. л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон
2 листенца дафинов лист
малко магданоз
сол, черен пипер и кимион на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с кайма
3 средно големи патладжана се измиват и разрязват като лодка, издълбават се, поръсваме със сол и изчакваме да се отдели черната вода. През това време лукът, морковите, чесънът, издълбаното месо от патладжана, магданозът и каймата запържваме в олио. След това добавяме и доматения сос. Пълним издълбаните патладжани с плънката, слагаме малко вода и запичаме.
2
Пълнени патладжани с кайма 2
След като са почти готови, ги изваждаме и поръсваме обилно с кашкавал и връщаме във фурната до запичане на кашкавала.
3
Пълнени патладжани с кайма 3
Ето така изглеждат когато са готови.
4
Пълнени патладжани с кайма 4
За соса в малко мазнина запържваме 2 с. л. брашно, 1 кубче зеленчуков бульон, 2 ч. ч. вода, 2 листенца дафинов лист, малко магданоз и сол, черен пипер и кимион на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2016
Много вкусно !
4.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2016
Вкусно и за децата!
3.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2014
Чудесна рецепта! Стана много вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2014
надявам се да ви хареса ,страхотно ядене и лесно за приготвяне
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2014
Благодаря ,да вие сладко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: