Печени картофи с копър и чесън

Дата: 08.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 картофа (стари, средно големи)
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. сух копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени картофи с копър и чесънКартофите се измиват, нарязват се на лодки и се разбъркват с нишестето, смесено с копъра, чесъна, зехтина, солта и черния пипер.

2
Печени картофи с копър и чесън 2Пекат се 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, в покрита с хартия за печене тава.



Съвет: Ако искате картофите да станат още по-хрупкави, ги бланширайте за 10 минути във вряща подсолена вода и след това ги запечете.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2017
Вкусно стана.
23.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
стана супер вкусно, но добавих и галета
22.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2017
мисля, че с пресен копър ще са по вкусни
21.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2016
Вкусни !
20.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2015
Нов вариант на любимите ми картофки!:) Само едно допълнение - за да не ми станат мек при печенето картофките на фурна - никога не ги соля предварително. Когато ги поднеса домочадието си ги соли на вкус. Така остават хрупкави! Разбърквам ги поне 2 пъти при печенето. Подправките имат безброй варианти!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта