Пълнени сухи чушки с боб

Уникално вкусна рецепта от Йордан Стоичков
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 19.12.2013
Пълнени сухи чушки с боб
 
Необходими продукти:
150 г сухи чушки
500 г стар боб
3 глави лук
180 мл олио
10 г червен пипер
5 г градинска чубрица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките се слагат в тенджера, заливат се с вода и се кипват. Щом заврят, се отдръпва тенджерата настрани и се оставят да омекнат.
2
Бобът се сварява и се изцежда.
3
Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Щом се карамелизира, към него се добавя червеният пипер и се отдръпва от котлона.
4
Прибавят се към боба, добавя се още от солта и чубрицата. Всичко се разбърква и чушките се пълнят с получената смес. Внимавайте да не ги скъсате при пълненето. Така напълнените чушки се заливат с олио и се пекат 30 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2017
Класика!
7.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
:) Е, може и съпругът - щом са се получили...
6.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
Станаха страхотни. Всъщност ги направи мъжът ми, но това не пречи да се похваля аз ;)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Много вкусни и подходящи за Бъдни вечер, всички останаха много доволни
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Страхотна рецепта! :) Винаги я правя за Бъдни вечер и всички са много доволни от резултата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: