Пълнено гювече с кисело зеле, ребърца и сметана

ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.01.2016
Пълнено гювече с кисело зеле, ребърца и сметана
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 кг свински ребърца
2 средно големи глави лук
2 опаковки сметана за готвене
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 с. л. олио
1 чаша червено вино
100-200 г кашкавал
червен и черен пипер на вкус
(или други подправки по избор)


Начин на приготвяне:
1
Сварявате ребрата в тенджера под налягане и ги обезкостявате. Нарязвате месото наситно и го оставяте настрана.
2
Загрявате олиото в малка тенджера и в него леко запържвате нарязания на полумесеци лук и месото.
3
Наливате виното и оставяте да се задуши за 10 минути.
4
Добавяте ситно нарязаното кисело зеле, подправките и бульона и отново оставяте да се задуши за 20-30 минути, като наливате 1 к. ч. вода и внимавате, да не загори.

5
След това разпределяте ястието в гювечета и добавяте нарязания на кубчета кашкавал.
6
Разбърквате, сипвате сметаната и отново разбърквате.
7
Печете 30-40 минути в загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Сервирайте ястието, докато е още топло, с чаша бяло или червено вино - по ваш избор.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: