Панирани ябълки

Дата: 14.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи зелени ябълки
4 яйца
300 г брашно
100 г пудра захар
200 мл прясно мляко
1 ванилия
олио за пържене
за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
100 г боров мед
100 г печени орехи
за поръсване:
1 с. л. пудра захар
1 ванилия
1/2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:
1
Панирани ябълки
Ябълките се почистват от семките (избушват се с корер) и се нарязват на дебели шайби.

 


2
Панирани ябълки 2
Брашното се сипва в купа, слагат се пудрата захар и ванилията, прави се кладенче и се чукват яйцата. Бърка се с телена бъркалка, като по малко се налива и млякото. Трябва да се получи тесто малко по-гъсто от това за палачинки.

 


3
Панирани ябълки 3
Ябълките се потапят в тестото.

 


4
Панирани ябълки 4
После се пържат в загрято олио, на маслена баня, до златисто. Изваждат се върху хартия, да се отцеди излишната мазнина.

 


5
Панирани ябълки 5
Като леко се охладят, с цедка се поръсват със смесените канела, ванилия и пудра захар.

 


6
Панирани ябълки 6
Гарнират се със смесено с мед цедено кисело мляко и се поръсват с натрошени печени орехи.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта