Пъпеш със скариди по португалски

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2009
Пъпеш със скариди по португалски
 
Необходими продукти:
1/2 пъпеш
3 кралски скариди
6–7 тигрови скариди
1 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
резени лимон за украса
2–3 стръка копър
1 с. л. майонеза
1 с. л. кетчуп
1 с. л. зехтин
сокът от 1/2 портокал (мандарина, банан и др. цитрусови плодове
2–3 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Пъпешът се разрязва, почиства се от семето и се издълбава с лъжица, като целта е от месестата част да се получат кръгли топчета.
2
Скаридите се сваряват за 3–4 минути на пара. Кралските се обелват, режат се надлъжно, но без да се разполовяват напълно, и се овкусяват с лимоновия сок, копъра и зехтина.
3
Всички продукти за соса се смесват в купичка и се разбъркват.
4
В плато се прави канапе от маруля. Пъпешовите топчета се овкусяват със соса, разбъркват се, връщат се в издълбания пъпеш, който се поставя в платото. Около получената пъпешова лодка се слагат тигровите и кралските скариди, накълцан копър, резени лимон и др.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: