Пържена скумрия с гарнитура

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 06.11.2017
Пържена скумрия с гарнитура
 
Необходими продукти:
1 скумрия
2 червени чушки
6 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 шепа маслини
20 г копър
1 лимон
1 грейпфрут
50 мл олио
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Изчистваме рибата и я разрязваме на две по дължина. Овкусяваме филетата със сол и черен пипер и ги оставяме в хладилник за около половин час, завити в прозрачно фолио.
2
Нарязваме чушките и чесъна на шайби, а морковите – на дълги ленти. Лукът се нарязва на дребно.
3
Рибните филета се изпържват в загрят и намазнен тиган. Слагат се в чинии.
4
Зеленчуците се запържват, до златисто, но без да прегарят. Добавят се маслините.
5
Рибните филета се заливат със зехтина и изцедения сок от грейпфрута и лимона. Сервират се, гарнирани със зеленчуците и се поръсват с малко сол и наситнен копър.


Съвет:
Ястието се консумира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: